sunde.hu QR
Kapcsolat
info@zerokliens.hu
+36 (75) 200 170

Mitől forradalmi?

Használatával a TCO (Total Cost of Ownership) egyenlő a nullával! A Sunde zéró kliens környezetkárosító hatása gyakorlatilag nulla!

Ez mit is jelent?
  • A beruházási költség hosszabb távon közelít a nullához, ugyanis a zéró kliens ára egy normál számítógép árának 25%-a. Egy rendszer kiépítéséhez tehát nem kell minden egyes felhasználónak saját számítógépet vásárolnia.
  • Zéró karbantartási költség, hiszen a zéró kliensen nincs operációs rendszer, így nincs mit karbantartani, nem lesz vírusos, nem lassul le. Csak a központi hoszt gépet kell karbantartania.
  • A folyamatos fejlesztési költség minimális, a zéró klienseket nem kell frissíteni, korszerűsíteni, nincs szükség szoftverfrissítésre sem. A fejlesztéseket csak a hoszt igényli, melyet viszont előre tervezhet és ütemezhet, könnyebben beépítheti a költségvetésbe.
  • Az elektromos áram felhasználás szinte nulla, mert a zéró kliens mindössze 5W-ot fogyaszt, ez egy normál PC fogyasztásának 2%-a.
  • A lecsökkent hardverigény a gyártás során kevesebb anyagfelhasználást jelent, ezáltal csökken az elektronikai hulladékok keletkezése is, mellyel alapvetően csökken a CO2 kibocsátás. Ezzel hozzájárulunk a ahhoz, hogy az informatika zöld technológiává váljon.
Áram fogyasztási kalkuláció

Egy hétköznapi számítógép átlagos fogyasztása 150-200W között van, egy nagyobb teljesítményű számítógépé 200W felett. Kerekített 48 Ft/kWh villamos energia díjjal számolva, egy számítógép napi 8 órás üzemben átlagos fogyasztás mellett évente 27 600 Ft -ot fogyaszt. Nem szabad megfeledkezzünk arról, hogy már a mai háztartásokban is egynél több számítógép van, nem beszélve egy irodáról, ahol 10-100 között van a számítógépek száma.A zéró kliens használata a fenti esetben kevesebb mint évi 700 Ft -os fogyasztás jön ki munkaállomásonként, ami majdnem 27 000 Ft-os megtakarítást jelent évente munkaállomásonként!Mondani sem kell, hogy egy 10 számítógépes intézmény több mint negyed millió Fortinttal kevesebb villanyszámlát fizetne évente zéró kliens használata esetén!

impTrade Kft. © 2011-2013. Minden jog fenntartva!